Bangkok – Aventura prin Asia de SE

Când mă gândeam la Asia, întotdeauna îmi imaginam o altă planetă. O planetă îndepărtată, despre care termen de comparație nu aveam.

A făcut întâmplarea să reușesc să ajung acolo înainte cu câteva zile de a împlini 25 de ani, așa cum îmi propusesem eu cândva.

Am profitat de un zbor direct cu Norwegian de 10 ore, și am ajuns acolo dis-de-dimineață, afectați puțin de schimbarea fusului orar. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să dormim câteva ore. Dar cu toate acestea, chiar am fost surprinși de cât de ușor ne-am adaptat la noua oră.

Tip: Deși pe toate site-urile se spune că cel mai sigur este să iei un taxi de la aeroport către centru/cazare, eu recomand cu încredere metroul. Este la jumătate de preț față de taxi, și e relativ ușor să te orientezi.

Primul contact cu Bangkokul a fost la un „night market”.

Zgomotos, transpirat și exotic, Bangkokul este un oraș plin de viață. Pentru unii, ritmul frenetic, căldura, traficul și lipsa spațiului personal pot fi copleșitoare, însă pentru mulți alții, dinamismul pur este intoxicant.

 

E interesant să treci pe lângă oameni care au meserii care nu s-au schimbat de secole. Orașul poate sadisface toate gusturile, este locul unde și cei petrecăreți pot găsi un loc, și veganii au lăcașurile lor. Parcuri, zgârie nori, china-town, malluri, tot ce ți-ar putea trece prin cap, sigur îl vei găsi acolo.

Primul loc unde am mâncat se numește „Ethos Vegetarian & Vegan”. Foarte bună mâncarea, cu prețuri ok, având în vedere că era și pe o străduță lăturalnică, dar foarte aproape de night market totuși. Mâncarea și atmosfera foarte faine. Te pune să te descalți, ceea ce pe mine nu m-a deranjat prea tare, pentru că aveam șosete. Poate dacă eram fără șosete, mi-aș fi pus problema de bacterii sau altele. Iar după o zi de mers, să stai nițel fără papuci, e foarte relaxant.

 

În general, eu ma simțeam atipică în mulțime. Înaltă, mare, albă, observam cu ușurință schimbările lor de comportament. Unora le plăcea să ia contact cu europeni, alții erau mai retrași. Bine, erau și cei care încercau să te stoarcă de bani, dar asta am zis eu că se întâmplă și în alte țări, nu doar aici. Eram cumva pregătiți să trecem prin asta, și nu am dat mare importanță când încercau să scoată mai mulți bani de la noi. De obicei, negociam la sânge, și nogocierea imi intrase așa de bine în sânge,  încât imi venea să negociez și prețurile de la aeroport câteodată.

Chiar dacă Thailanda este monarhie, pe alocuri eu mai degrabă simțeam un aer de comunism. Când am intrat să vedem „Crematoriul Regal”, regulile erau stricte:

  • bărbații să arate îngrijit, neavând voie cu tricou sau pantaloni scurți; cămașa și pantalonii lungi erau obligatorii
  • la femei, aceeași poveste, fără să se vadă pielea prea mult în partea de sus, și fuste peste genunchi sau pantaloni largi lungi

Amuzant/ciudat dar binevenit, după ce treceai de filtrul cu îmbrăcămintea, și ajungeai în ‘sala de așteptare’ ca să intrii în crematoriu, erau scaune ca să stai jos, pentru toaaaată lumea (și erau câteva sute) și ți se dădea o sticlă de apă și un flyer cu informații despre rege. Sincer, așa să tot aștepți. Stat la umbră, apa, scaun, not bad, I would say.

 

 

 

 

Pentru mine, nucile de cocos au făcut deliciul excursiei. Mari, ieftine și hidratante. Pentru mine, uneori, însemna chiar o masă sau o gustare. Beam lichidul, apoi aveam o linguriță în dotare ca să scrijelesc interiorul și să mănânc cocosul proaspăt, gelatinos. Erau de-a drepyul fantastice, nici prea dulci, nici prea aromate, perfecte de băut și ronțăit în timpul plimbării.

 

Mai sunt multe de spus, însă de data asta ma opresc aici. Daca plănuiti o excursie în Thailanda, care să includa Bangkokul, puteți să mă contactați pentru tips & tricks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *