Ha Long Bay – una dintre cele 7 noi minuni ale naturii

Aici UNESCO a pus ștampila de patrimoniu universal și așa a devenit una dintre cele 7 noi Minuni ale Naturii. Cu un număr impresionant de 2000 de insulițe țuguiate, acoperite cu vegetație, întinse pe 1553 km. Ha long Bay s-ar traduce Golful Dragonului Descendent.

Ca să ajungem în Ha Long Bay am luat o excursie de o zi cu plecare din Hanoi. Am mers la câteva companii care ne-au ieșit în cale, apoi la una care avea raiting bun pe Trip Advisor, însa până la urmă ne-a convins o agenție mai mică care avea o tânără vietnameză foarte draguță și calmă și care ne-a explicat în detaliu traseul. Apoi credem că erau printre singurii care aveau plecarea dimineața la ora 6 și chiar stăteau mai mult printre insule; adică 6 ore, ceilalți aveau plecarea la ora 8 și stăteau doar 3 ore printre insule. Având în vedere că doar drumul cu autocarul era în total dus și întors 8 ore, voiam să profităm cât mai mult de Ha Long Bay. Iar prețul a fost de 35 de dolari de persoană.Las detaliile lor de contact mai jos.

Pe drum am avut timp să ne continuăm somnul. Autocarul era destul de confortabil. La prima oprire am avut posibilitatea să ne plimbăm cu kaiacul printre formațiunile muntoase care porneau din apă. Ploua și era ceva ceață dar nu puteam rata așa ceva. Singura problemă a fost că pe locul unde trebuia să stai cu șezutul în kaiac, era plin de apă. Închizi ochii, strângi din dinți, și te pui cu fundul în apa rece. Asta e, călătorul suferă la peisaje frumoase. Am avut blugii uzi pentru restul zilei, dar până am ajuns înapoi în Hanoi, 8 ore mai târziu, s-au uscat.

Imediat după ce am ajuns pe barcă, am luat și prânzul. Barca avea o bucătărioara micuță. Am avut orez cu legume pregătite în fel și chip. Pe barcă am avut companie placută, doi brazilieni de 20 și un pic de ani care vizitau Asia de 2 luni. Îi învidiam puțin că făceau asta așa de tineri. Apoi mai erau americani, spanioli, portughezi, iranieni. Împărtășeam din experiențele noastre în timp ce peisajul se transforma și devenea din ce în ce mai interesant.

Cum ziceam și în articolele trecute, mie imi place ceața, și chiar dacă îmi stătea în cale, mie mi se părea mai degrabă că dădea o notă de mister. Dacă ne-ar fi povesit cineva și de legendele cu dragoni cât stăteam pe ambaracțiune și admiram insulele acoperite de vegetație, ar fi făcut calatoriea și mai interesantă. Slalomul cu bărcuța printre insule devenea din ce în ce mai interesant cu fiecare cotitură pe care o luam.

PEȘTERA SUNG SOT

Următoarea oprire a fost pe insula Bo Hon, unde am ajuns în „peșterea cea surprinzătoare”. Așa s-ar traduce Sung Sot. Francezii care au descoperit-o acum 100 de ani, au fost impresionați de formele misterioase și de dimensiunile ei. Practic treci dintr-o camera în alta a peșterii.

Surpriza vine și din contrastul cu exteriorul compact și împadurit. Toată insula, care este defapt un muntișor. este goală pe dinăuntru.

Iar când ieși din peșteră te întampină un peisaj care să îți taie răsuflarea. Și ca să continuăm în notă de contrast; la baza era o plaja mică cu nisip extra fin unde aș fi putut sta mai mult timp să îmi savurez nuca de cocos.

Dacă ajungeți pe acolo eu recomand compania care ne-a asigurat turul de o zi cu plecare din Hanoi: Namdo Tour (namdotours@gmail.com, Skype: hoanganhtravel, telefon: (84-4) 3926 0996, office: 114, Hang Bac str Hoan Kiem Dist, Hanoy City, Vietnam). Nu au site, nu știu de ce, dar am fost multumiți de calitatea serviciilor, iar ghidul la sfârșit a fost chiar aplaudat. A fost amuzant și ne-a dat informațiile de care am avut nevoie.

Iar cu această povestioară se încheie seria din Vietnam. Aici am stat cel mai mult din toata excursia, în total 8 zile. În urmatorul articol o să povestesc despre Cambogia, despre orașul construit pe apă și cum am petrecut ziua în care am împlinit 25 de ani, o cifră importantă pentru mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *